HERSTRUCTURERING

Het komt vaak voor dat een eens gekozen rechtsvorm van uw onderneming door verschillende omstandigheden niet meer bij u past. Zo kan het zijn dat een onderneming in een eenmanszaak zo hard gegroeid is dat er meer fiscaal voordeel behaald kan worden door verder te gaan in een B.V.. Fiscaal voordeel is niet altijd de belangrijkste motivatie om de onderneming in een B.V. te stoppen, vaak zijn aansprakelijkheidsoverwegingen ook een belangrijke reden om een overstap te maken.

Maar ook een aanstaande bedrijfsoverdracht, een overname, het toetreden van een partner, vennoot of kinderen, kunnen redenen zijn om een andere rechtsvorm te kiezen.

Misschien heeft u uw onderneming wel in een B.V.-structuur maar moet de structuur gewijzigd worden, moet een deel van de activiteiten in ene nieuwe vennootschap geplaatste worden of misschien moeten twee vennootschapen wel fuseren tot één vennootschap.

Het kan ook zijn dat u een uw onderneming juist uit de B.V. wilt hebben en terug wilt naar een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (V.O.F.).

Dit zijn allemaal mogelijkheden waarbij accuraat, proactief en deskundig advies een vereiste is. Omdat geen enkele situatie hetzelfde is en elke ondernemer verschillende punten belangrijk vindt, zijn wij van mening dat hier uitsluitend een maatwerk oplossing het enige en beste resultaat gaat opleveren.

Dankzij de jarenlange ervaringen die wij met herstructureringen hebben, treden wij graag met u in overleg en bepalen wij met u de juiste koers en begeleiden wij u tijdens elke stap.

CONTACT