Uitgelicht

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2018

In de eerste maanden van het nieuwe jaar staat alles weer in het teken van de aangifte inkomstenbelasting. Bij veel mensen slaat de stress en paniek al toe bij alleen de gedachte aan jaaropgaven, aftrekposten, aanslagen en alle nieuwe regels omtrent de aangifte.Gelukkig k... Lees meer »

Lage BTW-tarief van 6% gaat omhoog naar 9%

Wellicht heeft u kennis genomen van het voornemen van het kabinet om het lage BTW-tarief van 6% naar 9% te verhogen.Na de behandeling in de Tweede Kamer heeft afgelopen week de Eerste Kamer ook met de kabinetsplannen ingestemd, waardoor de wijziging van het BTW-tarief per... Lees meer »

Fiscaal voordeel door optimaal gebruik jaar- en reserveringsruimte

Werknemers en ondernemers die onvoldoende of geen pensioen opbouwen kunnen profiteren van de lijfrenteaftrek. Om voor de lijfrenteaftrek in aanmerking te komen, moet u zelf premie betalen of betaald hebben voor een lijfrente of hier stortingen voor doen. Lees meer »

Administratie- en Belastingadviesburo H. Elsinga sluit zich aan bij Register Estate Planners

Meer en meer vragen onze cliënten om financieel en fiscaal advies in steeds complexere vraagstukken met betrekking tot estate planning. Bij estate planning gaat het er om, om zo vermogen over te laten gaan op de volgende generatie en dit zo fiscaal vriendelijk te doen. Lees meer »

 

Contact