Fiscaal voordeel door optimaal gebruik jaar- en reserveringsruimte

Werknemers en ondernemers die onvoldoende of geen pensioen opbouwen kunnen profiteren van de lijfrenteaftrek. Om voor de lijfrenteaftrek in aanmerking te komen, moet u zelf premie betalen of betaald hebben voor een lijfrente of hier stortingen voor doen. De betaalde premie of gestortte bedragen zijn onder voorwaarden aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Wanneer u de premies of gestortte bedragen in de aangifte inkomstenbelasting 2018 wilt aftrekken, moeten deze premies of bedragen voor 31 december 2018 betaald zijn.

De aftrekbare bedragen zijn gemaximaliseerd, wij kunnen het maxiaal aftrekbare bedrag eenvoudig voor u berekenen. Hiervoor hebben wij wel aanvullende informatie nodig:

  • de IB-aangifte uit 2017;
  • de inkomensgegevens;
  • indien van toepassing: de opgaaf van pensioenaangroei van het pensioenfonds of pensioenverzekeraar. 

Met deze gegevens kunnen wij de jaar- en reserveringsruimte en de maximale lijfrenteaftrek voor 2018 berekenen, waardoor u maximaal van de regeling gebruik kan maken. Benieuwd of deze regeling ook interessant voor u is, neem contact met ons op. Ook voor het maken van een jaar- en reserveringsruimte berekening kunt u nu contact met ons opnemen.

Naar het overzicht
 

Contact