DESKUNDIG EN CREATIEF, VANZELFSPREKEND

contact

Uitgelicht

Nieuwe box-3-heffing uitgesteld tot 2026

De invoering van de nieuwe box-3-heffing wordt uitgesteld tot 2026. Het nieuwe stelsel moet een vermogensaanwasbelasting worden, waarbij de waardeontwikkelingen van de vermogensbestanddelen in de box-3-heffing worden betrokken. Lees meer »

Ten onrechte definitieve aanslag box 3 verstuurd

De Belastingdienst probeert de verwerking van aangiften inkomstenbelasting 2017 t/m 2021 met een box 3-component, zoveel mogelijk aan te houden. Het doel daarbij is de aanslagen inkomstenbelasting meteen juist te berekenen met de berekening die past bij het box 3-arrest v... Lees meer »

Wijzigingen overdrachtsbelasting: nu kopen of wachten tot 2021?

Bent u voornemens een onroerende zaak aan te kopen? Door de notariële levering nog in 2020 plaats te laten vinden voorkomt u mogelijk dat u een hoger tarief overdrachtsbelasting moet betalen. Op Prinsjesdag is een voorstel gepubliceerd dat erop neerkomt dat een koper van... Lees meer »

Economische maatregelen Coronavirus

Economische hulp voor ondernemers en zzp'ers die getroffen zijn door het coronavirus. Nu het coronavirus Nederland in zijn greep houdt en de eerste gevolgen merkbaar zijn, beginnen ook ondernemers/zzp’ers de maatregelen te voelen. S Lees meer »

Mogelijk toch (meer) huurtoeslag in bijzondere situatie

Ontvangt u geen of te weinig huurtoeslag? Dan kunt u in het geval van een bijzondere situatie toch (meer) huurtoeslag ontvangen. Bepaalde gevallen kwalificeren als een “bijzondere situatie”. Daarvan is sprake wanneer: Een Lees meer »

Houd rekening met de verlaging van de zelfstandigenaftrek en de tariefmaatregel

Op Prinsjesdag is voorgesteld om de zelfstandigenaftrek geleidelijk te verlagen. Vorig jaar is daarnaast ook al het voorstel aangenomen om het tarief waartegen de ondernemersaftrek aftrekbaar is jaarlijks te verlagen. Lees meer »

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2018

In de eerste maanden van het nieuwe jaar staat alles weer in het teken van de aangifte inkomstenbelasting. Bij veel mensen slaat de stress en paniek al toe bij alleen de gedachte aan jaaropgaven, aftrekposten, aanslagen en alle nieuwe regels omtrent de aangifte.Gelukkig k... Lees meer »

Lage BTW-tarief van 6% gaat omhoog naar 9%

Wellicht heeft u kennis genomen van het voornemen van het kabinet om het lage BTW-tarief van 6% naar 9% te verhogen.Na de behandeling in de Tweede Kamer heeft afgelopen week de Eerste Kamer ook met de kabinetsplannen ingestemd, waardoor de wijziging van het BTW-tarief per... Lees meer »

Fiscaal voordeel door optimaal gebruik jaar- en reserveringsruimte

Werknemers en ondernemers die onvoldoende of geen pensioen opbouwen kunnen profiteren van de lijfrenteaftrek. Om voor de lijfrenteaftrek in aanmerking te komen, moet u zelf premie betalen of betaald hebben voor een lijfrente of hier stortingen voor doen. Lees meer »

Administratie- en Belastingadviesburo H. Elsinga sluit zich aan bij Register Estate Planners

Meer en meer vragen onze cliënten om financieel en fiscaal advies in steeds complexere vraagstukken met betrekking tot estate planning. Bij estate planning gaat het er om, om zo vermogen over te laten gaan op de volgende generatie en dit zo fiscaal vriendelijk te doen. Lees meer »

 

Contact